Egy napos vízitúraszösszenetek a Soroksári-Dunán

 

A június 24-én készült képeket itt lehet megnézni

A pestiek állítják, hogy Budapest környékén is van élet, és gyönyörű nádasokat, nyugodt vizet, sőt még bográcsozásra alkalmas hangulatos partot is találhatunk a Duna Soroksári ágában, a Csepel-sziget mellett. Ennek az állításnak fogunk utánajárni két egy napos túra keretében. (A Soroksári Duna szabályozott, majdnem állóvíz)

A terv szerint nyugis tempóban leevezünk olyan messzire, ahonnan még kényelmesen vissza lehet jutni. Evezés közben hódolunk a vízitúrázás szokásos örömeinek: Napfény, pancsi, társasági élet, széptájnézés, pancsi, stb.) Útközben egy hangulatos, árnyékos helyen kiállunk paprikáskrumplit főzni, enni és pihizni, mjad jóllakottan és kipihenten folytatjuk a lapátolást.

A túrák időpontja: június 24. vasárnap és június 30. szombat

Részvételi díj: 1000 Ft (hajóbérlés, paprikáskrumpli főzés)

Találkozó: 8:00-kor a Boráros téren, a 23-as busz megállójánál

Hoznivalók: lásd: hozzávalók kivéve azok a dolgok, amik csak több napra kellenek + szendvics (egy meleg kaja lesz útközben, csak azon kívűl kell szendvics).

Visszaérkezés várhatóan 19-20 óra körül

Jelentkezés: Küldj egy e-mailt a neveddel legkésőbb a túra előtti csütörtök estig a bekatutaj@gmail.com címre, hogy tudjuk, hány emberre kell hajót, kaját intézni!

Ha van valami kérdésed, bátran írd meg a fenti címre!