Egy napos vízitúraszösszenet a Soroksári-Dunán (aug. 5.)

 

A pestiek állítják, hogy Budapest környékén is van élet, és gyönyörű nádasokat, nyugodt vizet, sőt még bográcsozásra alkalmas hangulatos partot is találhatunk a Duna Soroksári ágában, a Csepel-sziget mellett. Leellenőriztük. A június végén készült fényképek is megerősíthetnek benne, hogy érdemes megnézni mi van Budapesten túl :)

Augusztus 5-én újra nekivágunk. A terv szerint nyugis tempóban leevezünk Szigetszentmiklósig. Ott 2-3 óra főzés, evés és pihi. Miután bejártuk a környék összes zegzugos csatornáját, estére visszatérünk a fővárosba.

A Soroksári-Duna gyakorlatilag állóvíz! Teljesen kezdőknek is nyugodt szívvel ajánlhatjuk. A kenukat ráadásul minden esetben gyakorlott kormányos irányítja.

A túra időpontja: augusztus 5. vasárnap

Részvételi díj: 1200 Ft (hajóbérlés, paprikáskrumpli főzés)

Találkozó: 8:00-kor a Boráros téren, a 23-as busz megállójában

Hoznivalók: lásd: hozzávalók kivéve azok a dolgok, amik csak több napra kellenek + szendvics (egy meleg kaja lesz útközben, csak azon kívűl kell szendvics).

Visszaérkezés várhatóan 19-20 óra körül

Jelentkezés: Küldj egy e-mailt a neveddel legkésőbb a túra előtti csütörtök estig a bekatutaj@gmail.com címre, hogy tudjuk, hány emberre kell hajót, kaját intézni!

Ha van valami kérdésed, bátran írd meg a fenti címre!

Egy napos vízitúraszösszenet a Tisza-tavon (aug. 8.)

 

A Tisza-tó a mi otthonunk. A Közgáz Keresztyén diákkör bölcsen felismerte ezt :) és felkért minket, hogy nyári gitártáborában szervezzünk nekik egy 1 napos kiruccanást a Tóra. Persze mi ilyen kéréseknek nem tudunk ellenálni, így szívesen elvállaltuk. A diákkör tagjai pedig vannak olyan nyitottak, hogy másokat is szívesen látnak, így korlátozott számban lehet jelentkezni a szokásos módon (mail a bekatutaj@gmail.com címre)

A Tisza-tóról további megható szavakat olvashatsz és megható képeket láthatsz ide kattintva :)

A túra időpontja: augusztus 8. szerda

A túra helyszíne: Sarud

Részvételi díj: 1000 Ft (hajóbérlés)

Találkozó: 10:06-kor Sarudon a busz megállóban, a templom előtt. (ekkor ér be a pesti busz)

Hoznivalók: lásd: hozzávalók kivéve azok a dolgok, amik csak több napra kellenek + szendvics (ezúttal nem főzünk útközben).

Sarudra visszaérkezés várhatóan 17-18 óra körül. Budapestre 21 óra után lehet tömegközlekedéssel visszaérni (Poroszlóig busz, onnan vonat) Aki gondolja, hozzon sátrat. Sarudon remekül el lehet tölteni még egy-két napot.

Jelentkezés: Küldj egy e-mailt a neveddel legkésőbb augusztus 2-ig a bekatutaj@gmail.com címre, hogy tudjuk, hány emberre kell hajót intézni!

Ha van valami kérdésed, bátran írd meg a fenti címre!Vízitúrahétvége a Szentendrei-sziget körül (aug 31. - szept 2.)

A nyár utolsó napsugarait fogjuk élvezni szeptember első hétvégéjén, amikoris a Szentendrei-sziget megkerülésére indulunk.

Senkinek nem kell bemutatni a festői Dunakanyart. Hát ezt fogjuk közelebbről megszemlélni a hétvégi kiruccanáson. Fagyizunk Szentendre belvárosában, fürdünk a sziget-spiccen, bográcsban főzünk vacsorát. jó lesz. Ez a Duna már nem állóvíz, de itt sem kell félni, stabil kenukkal, és gyakorlott kormányosokkal megyünk. Nyugodt szívvel jelentkezhet olyan is, aki először száll kenuba.

A túra időpontja: augusztus 31. péntek délután - szeptember 2. vasárnap este

Részvételi díj: 5500 Ft (hajóbérlés, napi 3 étkezés alapanyaga)

Találkozó: Pénteken 16:00-kor a 106-os busz Nánási úti megállójában

Hoznivalók: lásd: hozzávalók

Visszaérkezés Vasárnap este várhatóan 18-19 óra körül

Jelentkezés: Küldj egy e-mailt a neveddel legkésőbb a augusztus 22-ig a bekatutaj@gmail.com címre, hogy tudjuk, hány emberre kell hajót, kaját intézni!

Ha van valami kérdésed, bátran írd meg a fenti címre!