Soha nem voltam még vízitúrán. Hogy kell az ilyet elképzelni?

Senki sem kenuban született. A lényeg, hogy valamikor életében mindenki legyen kezdő vízitúrás! Minél előbb annál jobb. A mi vízitúráink nem a hajtásról, és a minél nagyobb sportteljesítményről szólnak. A kevésbé sportos emberek sem fognak megszakadni. ("élvezeti célú evezést folytatunk"* :)) Átlagosan napi 20 km-t teszünk meg (folyón lefelé, tavon még kevesebbet) kényelmes tempóban. A nap végén azért általában így is tud aludni mindenki :)

Egy jó vízitúra kiváló közösségformáló tevékenység. Mi pedig jó túrákat szeretnénk, ezért a résztvevők (majdnem :)) mindent együtt csinálnak. Minden nap együtt vesszük meg a napi ellátmányt, készítjük el a reggelit és a szendvicseket, és az esti sütés-főzést is közösen oldjuk meg. Persze ki-ki eldöntheti, hogy miből szeretné jobban kivenni a részét.

Ha valaki szeretné magának megoldani a heti ellátást arra is van lehetőség, bár nem célszerû, mivel elég problémás… Hidd el, nem jöhetsz ki olcsóbban, viszont kimaradsz egy csomó közös mókából. :)

A szállás 1-2 alkalom kivételével kempingben lesz. A kivételes napo(ko)n nomád táborban (vadkemping) fogjuk tölteni az éjszakát, „ha más nem, az ize végett”…:) ahol megtapasztalhatjuk a nomád élet igazi örömeit (pl.: „zuhanyozás” a folyóban) :)

Egy átlagos nap programja dióhéjban: bevásárlás, reggeli, és napközbeni kaja elkészítése után a cuccokat szépen összecsomagoljuk, és hajóba rakjuk. Lehetőleg minél korábban útnak indulunk (10-11 óra körül). A túravezető segít az evezésben (persze csak elméletben :)), elmondja a legfontosabb tudnivalókat a környékről, és az evezésről. Egy túrán kb. 30 fő lesz beosztva 3-4 személyes túra kenukba. Evezés közben időnként megállunk fürdeni, esetleg focizni, vagy adott esetben csak simán görögdinnyét enni. Élvezzük a napsütést, a társaságot, a hullámokat, a semmittevést, a mozgást. Este kipakolás után sátorverés, tûzrakás, bogrács, rablóhús, tábortûz, hangulatos borozás, beszélgetés, pihenés, ilyesmi...

Részvételi feltételek

  • Túráinkra csak úszni tudók jelentkezhetnek
  • A meghirdetett túrákhoz mi biztosítjuk a kenut, evezőlapátot, igény szerint mentőmellényt, és a közös főzések felszerelését
  • Minden túrát képzett túrevezető kísér
  • A túrát nem kíséri csomagszállító autó, a felszerelések szállítását a kenukban oldjuk meg.
  • Minden túrázónak gondoskodnia kell sátorról, hálózsákról, egyéni felszerelésről
  • Túráinkon 14 és 18 év között csak írásos szülői beleegyezéssel lehet részt venni
  • A meghirdetett túrák eső, áradás esetén sem maradnak el !
  • A túrákon mindenki saját felelősségére vesz részt.
  • 12 (a Bodrogon és a Tisza-tónál) illetve 15 (a Tisza túrán) fős csoport együttes jelentkezése esetén a "csoportvezető" ingyenesen vehet részt a túrán.
*Sir Harsányi